Традиційними стравами японської кухні, в основі якого лежить рис з оцтової приправою, різноманітні морепродукти і інші інгредієнти, є суші. Це дуже смачне і не менш корисне страву з початку 80-х років 20 сторіччя стало користуватися популярністю не тільки у себе на батьківщині, але і у всьому світі.
Обов'язковим компонентом у різних різновидах суші, а також сашимі, роли є рис для суші. Різниця в основному полягає лише у виборі численних начинок, приправ та їх комбінацій. Калорійність рису для суші становить 333 ккал на сто грамів.
Смак і консистенція відвареного рису – це основа, яка просто необхідна для приготування якісного суші, у зв'язку з чим і відбирати цей найважливіший інгредієнт потрібно з особливою ретельністю. А з-за того, що рис для суші постачають з багатьох країн, доводиться робити свій вибір серед його незліченних різновидів.
Взагалі будь-рис класифікується за ступенем обробки цього злаку, в залежності від якої він ділиться на лущений і шліфований. Шліфований рис в процесі цієї обробки ретельно полірують, позбавляючи його паростків і висівок, в той час як у шелушенного рису видаляють тільки лушпиння. Тому такий рис володіє великою кількістю поживних речовин і зберігає максимум корисних якостей. Однак, незважаючи на розходження в процесі обробки, харчова цінність і калорійність рису для суші, яка досить велика, не дуже відрізняється.
Найкращим варіантом вважається білий дрібнозернистий японський рис для суші, який на упаковці має характерну позначку, що підходить саме для приготування цієї страви. У разі відсутності такого можна, звичайно, купити білий дрібнозернистий або довгастий рис, але структура і смак готового страви буде трохи відрізнятися від традиційного варіанту.
У процесі приготування цього продукту потрібно дотримуватися нескорые правила, щоб готовий рис вийшов ідеальним для суші або ролів. Перш за все його необхідно чотири рази (до прозорості води) промити холодною водою, а потім відкинути на друшляк і залишити приблизно на годину. Якщо рис достатньо зволожений, він набуває злегка матовий відтінок.
У вже відварений рис для суші прийнято додавати особливу суміш для надання йому специфічного смаку і необхідною клейкості. Складається вона з білого рисового або винного оцту, морської солі і цукру. Всі ці компоненти ретельно перемішують, а потім додають у готовий рис, ще раз змішують і використовують для приготування різноманітних видів ролів, суші, а також їх різновидів ― сашимі.
Рецепт приготування ролів з сиром філадельфія і сьомгою:
Інгредієнти: рис - 500 г, сухі водорості норі - 1 штука, слабосолона сьомга - 300 г, сир Філадельфія - 175 г, маринований імбир - за смаком, соєвий соус - за смаком, рисовий оцет - 2 столові ложки, васабі - за смаком .
Стакан рису для суші ретельно промити кілька разів, перекласти в каструлю і залити водою у співвідношенні 1:1-1,2. Поставити каструлю на середній вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити рис, не знімаючи кришку, близько 20 хвилин. Потім дати рису постояти хвилин п'ятнадцять, перекласти в миску і заправити рисовим оцтом із сіллю і цукром. Покласти лист норі блискучою стороною вниз на бамбукову рогожу (килимок) так, щоб край водоростей збігався з краєм циновки. Розподіліть рис для суші, змочивши долоню водою. Залиште невелику смужку на кінці біля нори і змістите на протилежний кінець. Стискати рис не потрібно, він сліпнется без будь-яких додаткових зусиль з вашого боку. Помістити сир Філадельфія в центр. Лосось нарізати рівними скибочками і викласти поверх сиру. Піднімаючи край килимка, акуратно згортати рол. Отриману ковбасу відправити остигати в холодильник на 7 хвилин, потім гострим ножем розрізати на рівні частини.
Якісний рис преміум класу для приготування суші.
Склад: Рисова крупа 100%.
Температура зберігання: +1…+25ºC
Вага: 25.0 kg
Енергетична цінність в 100г продукту 1426кДж/341кКал
Відправка продуктів здійснюється тільки за 100% передоплатою.
Зверніть увагу: зображення товару на сайті може відрізнятись від фактичного, при цьому склад та смакові якості залишаються незмінними.
|