Лазанья
-Інгредієнти:
- Листи для лазаньї - 4 шт. https://foodfest.kiev.ua/p762755038-listy-dlya-lazani.html
- Сир пармезан (тертий) - 30 г https://foodfest.kiev.ua/p755936973-syr-parmezan-grana.html
- Сіль і перець
- Оливкову олію - 10 мл https://foodfest.kiev.ua/p767614391-maslo-olivkovoe-olio.html
Для м'ясного соусу:
- Фарш яловичий і индюшиный (50/50) - 400 г
- Помідори - 200 г
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля ріпчаста - 50 г
- Томатна паста - 2-3 ч. л.
Для соусу бешамель:
- Масло вершкове - 10 г https://foodfest.kiev.ua/p767536165-maslo-slivochnoe-gost.html
- Борошно - 1,5 ст. л.
- Молоко обезжиренное - 200 мл
- Мускатный орех
-Приготовление:
1. Мелко нарезанный лук обжариваем до золотистой корочки, добавляем фарш с нарезанными кубиками помидорами и тушим до тех пор, пока лишняя вода не выпарится, солим, перчим и добавляем чеснок с томатной пастой и ещё раз перемешиваем.
2. Для соуса бешамель смешиваем муку и растопленное масло, ставим на огонь и вливаем молоко, добавляем мускатный орех, соль и перец и увариваем до загустения.
3. На дно форми для запікання виливаємо трохи соусу, викладаємо лист лазаньї, зверху м'ясний соус і знову бешамель, потім знову лист лазаньї, так збираємо до кінця.
4. Відправляємо в духовку на 30 хвилин при температурі 180-200 градусів, в кінці посипаємо пармезаном і готово!
- Листи для лазаньї - 4 шт. https://foodfest.kiev.ua/p762755038-listy-dlya-lazani.html
- Сир пармезан (тертий) - 30 г https://foodfest.kiev.ua/p755936973-syr-parmezan-grana.html
- Сіль і перець
- Оливкову олію - 10 мл https://foodfest.kiev.ua/p767614391-maslo-olivkovoe-olio.html
Для м'ясного соусу:
- Фарш яловичий і индюшиный (50/50) - 400 г
- Помідори - 200 г
- Часник - 1 зубчик
- Цибуля ріпчаста - 50 г
- Томатна паста - 2-3 ч. л.
Для соусу бешамель:
- Масло вершкове - 10 г https://foodfest.kiev.ua/p767536165-maslo-slivochnoe-gost.html
- Борошно - 1,5 ст. л.
- Молоко обезжиренное - 200 мл
- Мускатный орех
-Приготовление:
1. Мелко нарезанный лук обжариваем до золотистой корочки, добавляем фарш с нарезанными кубиками помидорами и тушим до тех пор, пока лишняя вода не выпарится, солим, перчим и добавляем чеснок с томатной пастой и ещё раз перемешиваем.
2. Для соуса бешамель смешиваем муку и растопленное масло, ставим на огонь и вливаем молоко, добавляем мускатный орех, соль и перец и увариваем до загустения.
3. На дно форми для запікання виливаємо трохи соусу, викладаємо лист лазаньї, зверху м'ясний соус і знову бешамель, потім знову лист лазаньї, так збираємо до кінця.
4. Відправляємо в духовку на 30 хвилин при температурі 180-200 градусів, в кінці посипаємо пармезаном і готово!