Рол Філадельфія
Як приготувати рол Філадельфія в домашніх умовах.
Кожен, хто хоч кілька разів бував в суші-барах, вже напам'ять вивчили трохи незвичні і деколи смішні назви японських страв, найпопулярнішим з яких є роли Філадельфія, рецепт приготування яких можна сміливо назвати класичним. Хоча їх батьківщиною не є Японія, адже достеменно відомо, що з'явилися на світ вони в штатах, приблизно в першій половині 70-х років минулого сторіччя. Класичний рецепт ролу Філадельфія не змінюється вже багато років, при цьому популярність цієї страви і не думає згасати.
Новачкам в справі приготування ролів з рисом назовні буде корисно потренуватися на цьому виді суші, тим більше, що результат виходить неймовірно смачним і дуже красивим. Певні труднощі можуть виникнути при нарізуванні ролу Філадельфія, так як вершковий сир прилипає до ножа. Тому ніж потрібно заздалегідь добре нагострити і після кожного розрізу очищати його від сиру і змочувати водою.
Продукти (на 2 порції)
Сьомга свіжа - 120 г https://foodfest.kiev.ua/p765799323-losos-file-ohlazhdennoe.html
Авокадо (максимально м'який) - 50 г
Огірок свіжий - 1 шт.
Сир вершковий (Філадельфія або інший сир) - 30 г https://foodfest.kiev.ua/p755897971-syr-filadelfiya-125gr.html
Рис для суші - 300 г https://foodfest.kiev.ua/p787988533-ris-dlya-sushi.html
Водорості норі - 1 шт. https://foodfest.kiev.ua/p765181501-nori-listov.html
Соус соєвий (для подачі) - за смаком https://foodfest.kiev.ua/p759797503-sous-soevyj-dolphin.html
Васабі (для подачі) - за смаком https://foodfest.kiev.ua/p765030563-vasabi.html
Цукор - 2 ч. л.
Оцет - 2ч.л.
Сіль - 1 год.л.
Крок 1
Для початку відваримо 300 г рис. Його необхідно добре промити проточною водою до її прозорості.
Крок 2
Тепер наш рис необхідно залити 350 мл холодної води і, не закриваючи кришкою, довести до кипіння на великому вогні. Після - закрити кришкою і варити на слабкому вогні ще 12 хвилин до повного википання води.
Крок 3
Після цього необхідно зняти рис з вогню, і не відкриваючи кришку, дати настоятися 10 хвилин.
Крок 4
У цей час приготувати заправку — змішаємо 2 ч. л. рисового оцту, 2 ч. л. цукру 1 ч. л. солі 1 ч. л, до теплої води. Весь отриманий розчин необхідно ретельно перемішати, щоб цукор розчинився.
Крок 5
Після того, як рис настоявся, висипаємо його на рівну поверхню або тарілку, додаємо заправку в гарячий рис і добре перемішуємо паличками. Після рісу необхідно дати трохи охолонути.
Крок 6
Огірок потрібно ретельно помити й очистити від шкірки, щоб уникнути гіркоти. Після - порізати соломкою.
Крок 7
Авокадо також помити, розрізати навпіл і видалити кістку. Після очистити від шкірки.
Крок 8
Далі наш авокадо необхідно порізати так само, як і огірок - соломкою.
Крок 9
Філе лосося необхідно нарізати тонкими пластинами.
Крок 10
Підготуємо макісу (килимок) для роботи. Її потрібно загорнути в харчову плівку.
Крок 11
Норі треба розрізати навпіл . Половину аркуша покласти на макісу блискучою стороною вниз, а зверху, на шорстку бік, рівним шаром викласти рис товщиною близько 0,5-0,8 див.
Крок 12
На рисі акуратно розмістити наші смужки лосося.
Крок 13
Потім перевернути норі, так щоб лосось опинився на макисе. І укласти з одного краю норі смужки авокадо.
Крок 14
Поруч покласти смужку огірка і видавити через кулінарний мішок або пакет з пергаментного паперу смужку вершкового сиру Філадельфія.
Крок 15
Тепер необхідно акуратно і максимально щільно згорнути рол. Таким чином лосось виявиться зовні.
Крок 16
Рол готовий. Тепер його потрібно залишити полежати 10 хвилин. З нашого кількості інгредієнтів повинно виходить 6-7 ролів Філадельфія.
Крок 18
Все, залишилося тільки розрізати рол на 2 частини, а потім ще на 2 або 3 частини. Подавати наші роли Філадельфія, приготовлені в домашніх умовах, потрібно з васабі і маринованим імбиром.