Кошик
542 відгуків
ул.Алма-Атинская 2/1, Київ, Україна
+380 (67) 110-40-80
+380 (93) 963-61-63
Food Fest
Кошик

Класичний чізкейк

Класичний чізкейк

Інгредієнти:
1) Вершкове масло 100 г https://foodfest.kiev.ua/p767536165-maslo-slivochnoe-gost.html
2) Крем сир Буко 600 г https://foodfest.kiev.ua/p756393874-krem-syr-arla.html
3) Ванілін-1 г
4) Вершки 36% - 150 мл https://foodfest.kiev.ua/p766208850-slivki-smetanka.html
5) Пісочне печиво 300 г
6) Цукрова пудра 150 г
7) Яйце куряче 3 шт.
Рецепт класичного чізкейк. Виходить нереально смачним, і є самим затребуваним у нас вдома) можна прикрашати всім, що забажає ваша фантазія. Починаючи топінгами, і закінчуючи шоколадом і фруктами.
Крок 1 - Для початку виймаємо з холодильника крем-сир, яйця і вершки. Всі продукти для чізкейку повинні бути однією, кімнатної температури. Духовку розігріти до 160 градусів. І почати готувати корж.
Крок 2 - Для цього в кухонному комбайні з насадкою-ножем подрібнюємо вершкове масло і печиво у дрібну, майже однорідну крихту. Готова маса буде легко збиратися в кому.
Крок 3 - Готову масу для чізкейку можна утрамбувати по дну і стінкам рознімної форми, щоб чізкейк вийшов з бортиками. А можна вистелити форму харчовою плівкою і зробити з печива тільки дно – обидва варіанти цілком припустимі. Відправляємо корж в духовку на 10 хвилин, після чого виймаємо його і остуджуємо.
Крок 4 - Готуємо заливку. Для цього Крем-сир акуратно змішуємо міксером з цукровою пудрою. Не замінюйте цукрову пудру цукром, це важливо в класичному рецепті чізкейку! Нам потрібна як можна більш однорідна, м'яка, кремова текстура, а цукор може розчинитися не до кінця. Якщо цукрову пудру складно купити, подрібніть потрібну кількість цукру в кавомолці.
Крок 5 - Додаємо ванілін. Його теж потрібно попередньо подрібнити в кавомолці. Краще, звичайно, використовувати екстракт ванілі – все-таки натуральний ароматизатор завжди краще штучного. Але знайти його буває проблематично. Якщо він у вас він є – додайте 1 чайну ложку замість ваніліну.
По одному додаємо яйця і акуратно перемішуємо. Важливо! У цьому рецепті заливку для чізкейку не можна збивати, тільки заважати! Міксер приберіть подалі. Якщо занадто інтенсивно збивати крем, то він наповниться повітрям, що надалі приведе до утворення тріщин на поверхні чізкейку. Тому – повільно, ретельно, акуратно і недовго перемішуємо.
Крок 6 - Додаємо вершки, розмішуємо, щоб вийшла однорідна маса.

Важливо! Вершки повинні бути жирні. Не менше 33%. Не замінюйте їх на менш жирні варіанти, тому що результат буде непередбачуваний.
Крок 7 - Робимо водяну баню. Форму для випічки обертаємо подвійним шаром фольги (так, щоб всередину не затекла вода) і ставимо в більш широку і глибоку ємність. Викладаємо заливання у форму.
Крок 8 - Наливаємо гарячу воду десь на 2-3 см від дна. Важливо! Не нехтуйте водяний лазнею. Так, набагато простіше спекти чізкейк без неї і не морочитися, але повірте, тільки водяна баня гарантує, що чізкейк вийде без тріщин, не опаде, не підгорить і вийде ідеальним. Відправляємо нашу конструкцію в духовку на 1 годину 10 хвилин і випікаємо при температурі 160 градусів.
Крок 9 - Не печіть чізкейк довше! Це не кекс, він не повинен бути сухим. Якщо серединка трохи тремтить – це абсолютно нормально для класичного рецепту. Але не поспішайте виймати його з духовки, щоб знову ж таки не отримати підступних тріщин.

Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і залишити чізкейк всередині на годину. Я зазвичай чекаю, поки духовка повністю охолоне, і тільки потім виймаю виріб.

Дістаємо форму з чізкейк з ємності з водою, знімаємо фольгу. Не виймайте чізкейк з форми відразу після випічки! Він повинен провести хоча б 4 години в холодильнику. Отже, відправляємо його в холодильник і чекаємо. Після чого акуратно проводимо ножем уздовж стінок форми, знімаємо бортики, виймаємо наш торт і насолоджуємося.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner